Det er jo litt endringer på gang hjemme hos meg. Med min nye status er jeg nødt til å selge hus og heim, flytte til noe billigere og sikkert mindre. Friheten med gården/gårdsplassen luftegård etc. blir antagelig borte.

Det får mange følger, en av dem er at jeg rett og slett har minst 1 hund for mye. Ser meg derfor nødt til å selge Uno. Sikkert mange som lurer på «hvorfor» eller «hva er galt med han da» eller mange andre saker. Så her følger en liten oppsummering på deilige Daleos Uno.

Blog Image

Daleos Uno

HD:A AA:A

Øyelyst FRI

MH -gjennomført m skudd

Korning eksteriør godkjent (anbefaler korning høsten 2008 eller våren 2009)

LP1 med oppflytt til LP2

Uno er en herlig gutt som nå er 2 1/2 år gammel. Han er åpen, tilgjengelig, sosial og snill. Han elsker å jobbe, men kan godt slappe av i solveggen, ligge langflat på stuegolvet og får han lov ligger han gjerne og koser seg i både senga og soffaen. (men det er sjelden han får lov) Det respekterer han. I vår omkrets er det kun tisper, de går han selvfølgelig alle svært godt overens med. Hannhunder har han ikke omgåts med, så det kan muligens kreve litt tilvenning og trening.

Uno hører for det meste. Når jeg skriver for det meste… ja så er det fordi jeg har vert en del ukonsekvent med innkallinger og krav under en 6 måneders periode når min mann var syk. Overskuddet og energien har bare ikke vert der. Det betyr for Uno sin del at han trenger en sterk leder, som fra dag 1 krever at han hører og er konsekvent. Får man til det har man verdens mest hengivne hund… som antakelig vil gjøre hva som helst for deg:-) Det samme gjelder belønninger via ball, kong mm. Pr i dag må han være i langline når slik beønning gis, da han har fått muligheten i samme periode å ville eie belønningen selv i litt stor grad. Så treningsmessig er han super med klikker og pølse. baller etc. må jobbes litt med.

Blog ImageHva liker Uno da?

Lange turer i skogen er kult, men turer med ATV’en er helt uslåelige, det er Unos morsomste aktivitet!!!

På trening da? Jo han liker å jobbe, lydighet er det morsomste helt klart. Spor en klar toer. Vi har også holdt på med skogsundering (ikke mye) det er også utrolig morsomt. Har en del igjen å lære på å ta overvær, men han er smart og kommer ikke til å ha noe som helst slags problemer med det. Uno er klar for det meste.

Å til sist, hvordan ser han ut da… Uno er middels stor, absolutt ikke noen «bjesse» av en Rottweiler. er ca 64 cm høy, veier rundt 42 kilo. Jeg liker å holde hundene nede i vekt, både for trivsel og trening. Ønsker man å «buffe» opp han er ikke det noe problem. Han har en fin eksteriørbeskrivelse fra Sverige (ligger ut på svensk hunddata). Selv liker jeg han eksteriør veldig godt. han har varme fine tanfarger, fine tegninger. passe lang i ryggen, sterke fine armer og mellomhender. bakvinklene, overlinje og underlinje er fine og korrekte. Han kunne hatt bedre utviklet front og noe rakere framvinkler. Hvis man skal pirke!

Blog Image

Kort oppsummert:

Dette er en flott hund, ikke problemhund på noe vis. Han trenger en sterk og konsekvent eier hvis ønsket om å trene er der. Han trives i mennesker selskap, er rolig og avballansert, snill og grei, men med motor når det skal trenes. Helt stressfri.

Så er du ute etter en slik hund, ja så er faktisk muligheten der nå.

MVH Lin