Gruppe A (Spor) Instruktør: Henrik Neuman

Vi (Dina altså…) startet noe hektisk. Dina brant av alt hun hadde de første 6-7 meterne i sporet og gikk rett i kjelleren. Men etter et par tre spor var det faktisk fint sporarbeid i bra tempo, konsentrert og fint. Markerer gjenstander og legger seg med litt hjelp. Utrolig fornøyd med utviklingen på sporet og skal jobbe på med en 10-15 spor med kun rettstrekker før jeg legger inn vinkler etc.

Blog Image

Blog Image

Gruppe B (lydighet) Instruktør Ismael de Vos

Startet første lydighetspasset med apportering. Målet mitt i gruppe B var å lære meg hvordan å lære en hund å apportere. Men som i sporingen var Dina for høyt oppe, mye bråk (bjeffing og styring) vil gjerne bestemme selv. Understimulert og ikke vant til å bli korrigert. Så vi gikk over til enkle øvelser med «klikk» og belønning ved kontakt, posisjonering etc. og korrigering ved uønsket adferd. Jeg er positivt overasket over hvor fort hun lærer og hvor fint hun tar korrigeringen. Etter 4 lydighetspass denne uka har hun lagt fra seg mange unoter, sorterer fint og er åpen for at jeg er den som styrer og bestemmer. På god vei i riktig retning.

Blog Image

Blog Image

Blog Image

Blog Image

Gruppe C (bitearbeid) Figurant: Kristoffer, instruktør Ismael og Kristoffer

Dette er ganske nytt terreng for Dina. Hun viser at hun er driftsterk, har naturlig fine bitt (hardt som faen) og egner seg til denne type trening. Litt tidlig å sette noen mål, men jeg håper og tror at vi skal ta IPO prøver i framtiden.

Som i de andre gruppene var det veldig hektisk de første treningspassene, men etter et par økter ble det rolig og fint. Hun lærer fort så det blir ikke mengden trening det står på, men korrekt trening…

Blog Image

Blog Image

Blog Image

Blog Image

Bildene er tatt av Henrik Neuman, Tor Andre Breivikås og Jorulf. Skal lage en liten oppsummering på hjemmesiden der navn på fotograf kommer på hvert enkelt bilde.