I går kveld kom vi oss ut for å spore. 10-15 cm høyt gress, halvbløtt. Underlag som er veldig enkelt for nybegynnere.

Jeg sporet med Dina og Uno, Emma la spor til Esther og jeg gikk dem med henne.

Dinas spor: ca 40 meter med 2 gjenstander (oppå snusboks med pølse) en rund vinkel og sluttgjenstand.

Hun går riktig fint ut, søker så det smeller i sakte fint tempo. behøver ikke stramme lina en eneste gang, hun går fra fotspor til fotspor. Hopper over noen der jeg har gått for bredt, og det er pga underlaget. Så da er det bare å legge ut sporet litt anderledes fra min side. Hun markerer gjenstandene, men legger seg ikke. Stopper og vet at hun skal noe, rygger og legger seg… Fortsetter bare å jobbe, bruke kommando med en gang hun markerer i noen spor til slik at hun blir sikker på hva som kreves. Vinkelen løser hun kjempefint, akkurat slik man vil, kroppen bare skifter retning og søker videre i sporkjærnen.

Hun holder hele sporet, er oppe et par ganger for å få luft, tror det er pga det høye gresset. Skal finne litt bedre spormarker til i kveld.

Esther’s spor, ja hunden er dritbra på skogspor. Men i næringsporet er det helt kaotisk. Så fra å stå på bakbena å ville løpe spor, måtte jeg holde igjen så voldsomt, vise hvert eneste fotspor med pølse i …og ja hun krøp sporene… Hehe litt å trene på her Emma. Men med tolmodighet går det meste bra.

Flere spor skal vi gå